I survived!


Jag fattar inte varför jag inte har åkt skidor på så många många år, eller egentligen vet jag varför men jag fattar det ändå inte. Det är ju så himla skönt och befriande. Jag är så glad att jag följde med ut idag. Här kommer lite bilder:





























Nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig redo för kvällens happenings.




Åh hej vad det går! :-)

mms_img45184 (MMS)

Åh hej vad det går! :-)


Skidbacken!


Godmorgon allesammans!


Nyårsafton och allt. Dagen kommer att spenderas i Romme och i skidbacken, oh herregud! Har inte åkt skidor på flera flera år så det ska bli spännande och se.

Gårdagens träningspass var sjuk jobbig och träningsvärk i benen är ett faktum idag. Bra när jag ska stå på ett par skidor hela dagen.... :thumbup:


Lovar en uppdate från skidbacken senare idag! :)



Önska mig lycka till!










Dagens andra!


Tränat med Lissel [x]

Fixat passkort [x]

Fixat skidkläder tills imorgon [x]

Sprungit på kupolen [x]

Handlat paket till morgondagens lek [x]



Nu är det dock dags för dagens andra träningspass. Sitter här och laddar upp med dagens nyinhandlade bok. "Styrketräning för alla". Älskar att köpa och läsa dessa onödiga böckerna! :)


HIT-PASS PÅ FRISKIS är det dags för. HögIntensivTräning. Kommer bli grymt och jag är redan förberedd på att jag kommer att få träningsvärk. Haha.





Vad är då HIT?

HIT står för högintensivträning och fokuserar på kondition och styrka, men även spänst och explosivitet. Passet, som vänder sig till dig som är vältränad, består av fyra stationer. Varje station innehåller 3 övningar, ofta med redskap som kettlebells, medicinbollar och hopphäckar. På fyra minuter gör du ett visst antal repetitioner av varje övning -i högt tempo- och fortsätter så många varv du hinner. Sedan är det vila i en minut och direkt vidare till nästa station.














Leedig!



Jag är ledig idag och det känns suuper suuper bra! Långledig och det tackar man för!



Dagen ska inledas med ett pass på gymmet med fröken Lissel. Därefter är det späckat som vanligt när man är ledig. Ska åka förbi polisstationen för att fixa ett nytt pass, det står ju inte på försen man åker utomlands, sen ska jag åka till Kupolen och fixa med lite grejer som ska bytas, och ikväll väntar återigen träning. Underbart!





Drar ut...



....och springer! Wihoo...


Halsen känns bättre och jag är redo att ta på mig joggingpjucksen och dra ut på en springtur. Instruktionerna gick bra, och en glad överraskning blev det när jag träffade på Lissel på gymmet. Kul att hon är tillbaka i stan såhär under jul! :) Blir att styra ihop en träff med Järngänget nu när alla är hemma!


Nej, springskorna på.....










Trött, tröttare, tröttast..



... ungefär så känns det just nu. Hade gjort vad som helst för att få ligga kvar i sängen... Men icke, jobbet kallar.


Inte nog med att jag är sjukt trött, har dessutom fått ont i halsen. Tack för den liksom. Nu har jag varit småförkyld i över 2 veckor.
Idag väntar 2 instruktioner sen hade jag hoppats på en springtur men det återstår att se hur det bli med det pga halsen.


Dålig start på denna dagen.. usch, inte alls bra!






Pappa 50!





 






Hipp Hipp Hurra älskade pappa på födelsedagen!






               











Träningsvärk?



Jo men visst. Imorgon väntar jag besök utav träningsvärken.. Benen kommer att få känna att dom lever, men sånt gillar vi ju! :)

Gymmet gick bra, rygg och armar stod på schemat och vad passar inte bättre som carditräning i form utav fotbollsmatch därefter. Vinst med 14(!!??)-3 var det någon som sa... jag har ingen aning. Vi vann och det är det som räknas! :) Gött att få köra ur sig lite och väckas upp från den julbubbla man har levt i de senaste veckorna, usch och fy. Nu är jag back on track!

Imorgon fyller pappsen år men jag ska nog allt hinna med en vända på gymmet för det. På onsdag har jag 2 instruktioner så då kan det bli lite vila men på torsdag kör jag igen. HIT på friskis. HögIntensivTräning. Vi ska testa och se hur det funkar att köra detta på vårt gym. Kommer bli grymt roligt och grymt jobbigt. Högintensiv styrketräning kan ju inte vara annat är roligt!

Nu har jag fått i mig lite energi i form av smoothie. Nu väntar duschen och sedan sängen. Jobb imorgon bitti, klockan ringer vid 6-snåret!



Godnatt!






Hitta formen.



Dags att få lite rutin på det hela igen. Gymmet väntar alldeles strax. Julmaten och chokladpralinerna har satt sina spår så nu är det dags att hitta formen igen och då behövs rutiner. Så, gymmet nästa. Därefter väntar en träningsmatch mot f17, för mitt lag som jag ska cocha i Forssa Cupen. Kvarnsveden oldies vs. Kvarnsveden f17. Återstår att se hur det går. Vi är lite tunnt med folk så jag ställer upp och lirar. Forward såklart, finns inget annat! :)

Vi kommer att lira i inomhushallen på IP. 7-mannamål och mindre plan. Kl: 20 är det dags. Kom och hejja vettja!
LADDA!! LADDA!! LADDA!!









Julafton och juldagen



Lägger upp lite bilder från  julhelgen:














Härligt poolbad i ca 2 h, gött! =)




Sandy, Mickis, Hanna o Malin





Jag och fina Tone.







Det har varit en bra helg med massor av fina paket.

♥ Pengar

♥ Plattång

♥ Handdukar

♥ Lykta + Ljus

♥ Underkläder

♥ Chocklad

♥ Presentkort


... och massa massa mer. Tack tack tack fina ni! ♥


Den bästaste julklappen blir av i feb då vi drar till Graaan Canariaaaaaa! :)




Önskade jag kunde få ta del av lite mer ledighet men icke. Imorgon väntar återigen jobb och först fredag är det dags igen. Nyår den här gången och den stora frångan: vad händer?







Det är som det ska, massor av paket uder g...

mms_img45182 (MMS)

Det är som det ska, massor av paket uder granen! :-D


God Jul!



Julafton so far...












Choklad, lussekatt och bingolotto. Paketen...

mms_img45181 (MMS)

Choklad, lussekatt och bingolotto. Paketen är inslagna så nu är vi redo för julafton! :-)


Just nu: Brödbak!:-)

mms_img45180 (MMS)

Just nu: Brödbak!:-)


Klirr i kassan!


Goddagens.

Fruktansvärd dålig uppdatering här på bloggen känner jag. Dock har jag inte riktigt kommit till rätta med allt, och såhär inför jul är det ju nog stressigt med allt ändå.


♦ Har fortfarande föreläsningar att kolla igenom, nu återstår endast en! Helt överlycklig. Ska försöka orka kolla på den nu ikväll så jag kan fira jul i lugn och ro.

♣ Förutom stressen att handla julklappar så fyller pappsen 50 år den 28:e och en present till han som redan har allt är ju inte det lättaste.

♥ Konstigt nog blir jag stressad och får lite småpanik när jag inte hinner träna som jag vill då jag måste välja annat som är mer prio.


Så för tillfället längtar jag faktiskt till vardagen igen, när julstressen har lagt sig, när kurserna är klara och när jag kan träna som jag vill och när jag vill igen! Helst av allt vill jag att det ska vara i början av februari då vi befinner oss på Kanarieöarna och firar pappa.



Dagens bästa:

Extra mycket klirr i kassan den här månaden, helt galet. Bra lön från jobbet + 5 veckors semester utbetalda från Team. Snacka om lyx såhär innan jul och allt. :thumbup:



Idag inhandlades det sista till julen, vi snackar i matväg. Storhandling på Ica Maxi, detta kundvagnsrace är alltid lika underbart. Nej, usch och fy. Nu ser jag framemot julaftonsmorgon ännu lite mer varje gång jag ser gröten i kylen. Mums!








Imorgon väntar uppesittarkväll med bingolotto och annat julmys. Paketinslagning, choklad och brödbak.










Förresten, sjuk träningsvärk jag har i ryggen då sen gymmet igår. Wihoo.. snacka om otränad. Aldrig mer 3 veckors ledigt från gymträningen igen!




Jag tar mig en promenad till jobbet... Brrr

mms_img45179 (MMS)

Jag tar mig en promenad till jobbet... Brrr


Smoothie och hembakat tunnbröd, sitter som...

mms_img45178 (MMS)

Smoothie och hembakat tunnbröd, sitter som prefekt efter gympasset! :-)


Jag tar och...



.... dammar av mina gymkläder och drar till gymmet för första gången på 3 (!!!) veckor!

Ja vad hände där? Det är helt enkelt varit för mycket annat som har kommit i vägen de senaste veckorna så gymmet har tyvärr fått vänta. Plugg, jobb, fotboll... Men nu jäklar är jag redo och suget har aldrig vart större! :o)








4:e advent!


Dagen då vi får tända det fjärde och sista ljuset. Nästa vecka väntar julafton. :)


Dagen har varit lugn.. Förutom lite julklappshandling på Kupolen så har det mest vart soffhäng framför teven med handbollsfinal.

Måndag och ny vecka imorgon. Nu längtar jag till torsdag då det är dags för uppesittarkväll med bingolotto och julklappsinslagning. Det kallar jag julmys!


Nu; mer soffhäng! :)








Smoothie, julmust light, pepparkakor och s...

mms_img70913 (MMS)

Smoothie, julmust light, pepparkakor och semifinal med handbollstjejerna på TV. Bra lördag helt enkelt, och bättre blir det! :)


REDO!


Godmorgon!

Gårdagen blev en trevlig tillställning. God mat med trevligt sällskap, mysigt! Alltid lika roligt att umgås med laget "privat" då vi är ett gäng härliga tjejer.


Nu har jag fått i mig min dunderfrukost och laddar nu för ett fyspass med de "yngre" tjejerna! Sista gången innan jul. Veckorna har gått riktigt fort.



Så tagga tagga tagga!! :thumbup:






Glöggmys innan julbordet med laget! :-)

mms_img70912 (MMS)

Glöggmys innan julbordet med laget! :-)


Sadelskyddet är på och det är dags att pro...

mms_img70911 (MMS)

Sadelskyddet är på och det är dags att provköra!


Kallt om rumpan!



Har de senaste dagarna cyklat till jobbet. Har också märkt att det blir väldigt kyligt om rumpan nu när det har varit så kallt. Så därför drar jag till Biltema för att hitta något schysst sadelskydd som kan värma rumpan min! =)


Här ska inte frysas!!






Därefter drar jag iväg på fotbollsträning, trots att jag känner mig hängig. Det är en sån här mittemellan förkylning. Enda så får det bryta ut NU eller försvinna fortare än fortast!



Julklapp










Fick en fin liten julklapp igår när jag var på friskisfesten. En necessär. Perfekt att ha! =)

Nu är det dags att åka dit igen, instruktion väntar!



Smoothie!


Jag älskar smoothies. Här kommer mitt "nya" recept på min favvo smoothie.... Eller recept och recept, här kommer ingredienserna, för här jobbar vi mer på känn.



Kesella, mini mjölk, fun light, proteinpulver, hallon, banan, sötningsmedel. 

That´s it!
 









Nu väntar träning och återigen fystester. Förra veckan var det snabbhet, nu kör vi styrka. Efter träningen ska jag bege mig till Friskis för lite "julfest". Lite planering för framtiden och mys med gröt och julklappsutdelning.



Förkylningen...



...är inte borta! Fy så drygt detta är.

Dags att klä på sig och traska mot jobbet..



Ge mig mitt täcke och min säng.
Jag vil sooova!




Favvo!





Min nya favorit, hårbröd med avokado.. såå underbart gott! och med lite salt på såklart!
Farligt gott!



Storhandlingen gjordes idag.
Resultat:




En helvetes massa jävla kesella

och keso såklart...





Ännu en favorit som jag har längtat sååå efter är detta..



...men jag får allt hålla mig till julafton.. möjligtvis dagen innan :)




Nu väntar föreläsning sedan sängen. Ska försöka sova bort den dumma förkylningen.









Lucia!


Måndag den 13:e och idag är det Lucia.
Självklart har detta firats med pepparkakor och lussekatter på jobbet. Mysigt värre.



Känner mig lite småhängig i kroppen, ett tecken på att jag börjar bli sjuk vilket absolut inte gillas. Men det är väl bara att köra på tills det bryts ut på riktigt förstår jag. Fotbollsträning idag. Gymmet får vänta tills på onsdag. Många föreläsningar som jag har att ta ikapp.


 


Skön söndag


Gårdagen var helt galen. Julbordet i toppstugan i Romme var helt fantastisk. Kvällen slutade tillslut på Bolanche där jag mötte upp Sandy och Hedman. Längesen det var så sjukt kul ute. Kan kanske ha något med sällskapet och tillståndet att göra... Men kul var det!

Idag har man mått som man förtjänat antar jag. Lång sovmorgon och sedan soffhäng fram till två då det var dags att åka till M´s föräldrar och baka tunnbröd. Så nu är man värsta specialisten på att göra tunnbröd, och dessutom är hela frysen fylld. (Tur dieten ligger på is) =)













Dagens tunnbrödsbak:














Just nu: tunnbrödsbakning

mms_img59384 (MMS)

Just nu: tunnbrödsbakning


Just nu: lejonkungen på julmiddagen med jo...

mms_img42324 (MMS)

Just nu: lejonkungen på julmiddagen med jobbet.


Julmat is the shit! :-)

mms_img42323 (MMS)

Julmat is the shit! :-)


Att välja kläder är inte det enklaste...

mms_img42322 (MMS)

Att välja kläder är inte det enklaste...


Fysträning!


Godmorgon.

Om drygt en halvtimme väntar fys- och konditionsträning med F95-96 tjejerna. Alltid lika kul och inspirerande och köra med dom. Sen är det ju alltid lika skönt att få ett "gratispass" =)



Dagens happening:

JULFEST MED JOBBET!


Det kommer bli galet och grymt. Så efter träningen måste jag förbi Kupolen för diverse inköp.



Men först taggar vi till för träning såklart!!!




Thailand förra året! Redo för en springtur på beachen! Sakna!






I am back!


Thank God! Nu har jag verkligen tagit helg och jullov. Denna lättnad är så sjuk. Arbetet är inlämnat och nu lägger jag inga fler tankar på detta arbete längre. Punkt slut. Några föreläsningar kvar innan det blir julledigt på riktigt men det ska jag nog fixa.

Dagen har bestått av jobb och sedan en välbehövlig strorstädning. Bytt gardiner och tagit fram det sista julgrejerna. Så julstämning var namnet. 



 



Dieten?!

Ni som undrar hur det går med dieten så måste jag säga att det går sådär. Jag har inte lagt någon fokus alls på dieten de senaste 2 veckorna. Mycket annat har kommit i vägen samtidigt som fotbollen har dragit igång och snart är det jul så just nu ligger det lite på is. Drar antagligen igång igen efter julhelgerna beroende på hur allt ser ut.




Imorgon väntar en dag full med äventyr! Det kommer bli en bra dag!



Jag börjar..






... se ljuset i tunneln!


wihooo!












Tid är något...








..som jag har lite dåligt med just nu.




Så jag får be om att återkomma här om några dagar.











Recept



Här kommer receptet på det fantastiska brödet jag gjorde:

2 dl grovt rågmjöl

3 dl mjöl av valfritt slag (tex rågsikt)

2 dl vetekross

1 dl krossade linfrön

1 dl nötter av valfritt slag

1 dl torkad frukt av valfritt slag

2 tsk bikarbonat

4 dl valfri yoghurt eller fil 

Alla ingredienser blandas samman i en bunke och gräddas sedan långt ner i ugnen på 200 grader i ca 45 min.









receptet hittade jag här!




Dagen



Bilder från dagens marknad.

Måste säga att jag blev väldigt besviken.. Kan dock bero på att vi kom dit väldigt sent och allt var redan slutsålt! Tråkigt. Jag som hade sett fram emot något gott bröd såhär till jul. Men det är väl bara att ställa sig och baka själv då förstår jag!















Veckans träning


Måndag:

Gym, rygg och bicep.
Fotbollsträning


Tisdag:

Fotbollsträning


Onsdag:

Gym, axlar och mage
Springning, intervallträning


Torsdag:

Gym, bicep och tricep
Fotbollsträning


Fredag:

VILA


Lördag:

Kondition-och fysträning med -96 och -95: orna
Målvaktsträning


Söndag:

Fotbollsträning smålagsspel inomhus









2:a Advent


Jag ska erkänna att jag faktiskt för första gången på två år riktigt börjar få julkänslor! 2:a advent idag och andra ljuset är tänt! Mysigt!




Träningen gick bra! Vi är helt klart grymma! =) Jobbigt men sjukt kul.

Nu har jag fått i mig mat, tacosrester sen igår. =) Sen är det är dags att göra sig i ordning och hämta chixen för att senare dra oss in till Falun och se Futsal. Sen blir det julmarknad, wehooo! =)
 En bra dag idag alltså!





 


Fotbollsdags!


Godmorgon. Är seg och stel i kroppen sen igår måste jag erkänna, börjar jag bli gammal tro?

Sitter och käkar min "mini" frukost innan det är dags att åka till Brandstationen där det är dags för lite inomhusspel. Laddar mer proteindrink, kaffe och kesella =)


Nu kör vi!




Helgen so far..


1 dag och 6 timmar senare sitter jag här igen. Tiden är det dyrbaraste jag har och jag försöker planera min vardag så jag kan utnyttja all tid jag har till fullo.

Förutom mitt heltidsjobb, min fotboll, mina instruktioner, min egen träning, M och andra aktiviteter så läser jag 2 kurser på högskolan. Just nu innan jul har jag förstått att det är lite mycket som ska göras. Jag har en dugga nästa onsdag med ena kursen och på torsdag ska en uppgift på 10 (!!) sidor vara inlämnad så större delen av helgen kommer att tillbringas åt detta, och jag vet att det är helt mitt eget val att ha såhär mycket grejer att göra. Men jag gillar det.

Arbetet som ska vara inne på torsdag började jag med igår. Hela kvällen gick åt och jag är långt ifrån klar. Jag har fått 5 patientfall där jag ska ge anpassade kostråd till de olika fallen. Roligt?! Ja det är hur kul som helst. Det är bland annat sånt här jag vill hålla på med så det är väldigt skoj, dock önskar jag att det fanns mer tid bara. Nu har jag dock lagt bort böckerna för kvällen och ska istället börja laga tacos och njuta av denna kväll.

Dagen har annars bestått av träning och åter träning. Me like. Imorse var det återigen dags för fysträningen med "småtjejrna". När jag snackar om småtjejerna så snackar vi inte så små egentligen.. 14-15 åringar så det kanske inte är så rättvist att kalla dom småtjejer? Hur som.. fysträning 1,5h därefter målvaktsträning för min egen del i 2 timmar. Kul kul.


Imorgon väntar inomhuslir med de större tjejerna sedan väntar ev Falun och futsal SM sen skulle jag gärna vilja hinna med en julmarknad... Men först ska vi käka tacos och njuta av lördagskvällen till Så Mycket Bättre på 4:an!



Ha en trevlig lördag allesammans!



tid. tid. tid.




Dagens lyxmiddag, omelett och keso! Mums!

mms_img42320 (MMS)

Dagens lyxmiddag, omelett och keso! Mums!


Äntligen...








.... fredag!













Håll dig varm i kylan!



Springturen gick hur bra som heslt. Trodde jag skulle få det jobigt med andningen då det var så kallt men det var nemas problemas! Blev sammanlagt en vända på 40 min där större delen bestod av intervaller. I backe och mellan lycktstolpar. Ett hett tips till dig som vill köra intervaller: Kör mellan lycktstolparna! Jogga en, spring en, jogga en, spring en... ja ni fattar. Riktigt bra om man inte har någon klocka eller inte orkar ha koll på tiden.


Håll dig varm i kylan med de rätta kläderna!
Alla har vi väl hört den lilla klyschan, "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder"? För det är just så det är. Vill du ut och träna i denna kyla men inte riktigt vet vad eller hur mycket du ska ha på dig? Här kommer mitt tips om hur du håller dig varm!


Vi börjar med det största misstaget dom flesta gör → att använda bomullstyg! Ett big NO No NO! 
Bomullet drar åt sig svetten....→tyget (t-shirten, byxorna, underkläderna) blir blöta....→ blöta plagg i kylan blir kallt....→ du blir kall!
Simpelt! Skippa bomulls t-shirten och underkläderna →håll dig varm!



Underställ: (ej bomullsmaterial) Lager 1
Tight plagg du har närmast kroppen. Transporterar svettet vidare och håller dig torr. Alltså, svettet "fastnar" inte.


Microfleece: Lager 2
Detta plagg är det plagg som värmer dig. Ska inte sitta alltför tight.


Jacka och byxor: Lager 3
Detta lager ska helst skydda mot vatten och vind. Ofodrat eller fodrat. 


Varma strumpor:
Satsa på ullstrumpor i något slag då de håller dig varm om fötterna.


Lägg sedan till reflexväst, mössa, vantar och gärna något för halsen så är du fullbordad! :)




Craft strumpor, långa.
Craft 3/4 fleece byxor




Craft microfleece tröja




Crafts längdskidsset, Jacka och byxa som är vind och delvis vattentät.




Mössa och fleecehalsduk. Reflexväst!





Springtur!



Här sitter jag redo för att kliva ut utanför dörren och köra intervaller. Termometern står på -10,8 men jag är inte den som är den! Har precis varit på gymmet och kört axlar och mage och nu väntar som sagt konditionsträning.

Håll tummarna för att jag inte kommer att frysa fast därute!









1:a december..






... det är helt sjukt.










RSS 2.0